Perspective in Projection

Spinifex Group in collaboration with Audi

Spinifex Group in collaboration with Audi

Spinifex Group in collaboration with Audi

Spinifex Group in collaboration with Audi

These installations use technical properties to provide a visual that distorts perception, similar to The Red Studio by Matisse: the beginning and ending of the architectural elements are unclear because the projection has suggested a paradox of the space.

Architectural Elements: Floor; Venice Beinnale (2014)

Architectural Elements: Floor; Venice Beinnale (2014)

Throughout architectural space in the 2014 Venice Biennale, Koolhaas’ research lead him to scrutinize the existing fundamentals of our buildings (from floor to fireplace to staircase). The result of Koolhaas’ part in the Beinnale included permeating the ordinary spaces to respond to the presence of people in a ‘smarter’ way.

Imagery of the revitalized space such as the image above, shows how space can be visualy manipulated through the floor to provide a different perspective. When my space for the degree show is ready to build in, I will be able to adapt the projections to create a space that can alter the perception of outside of the space, to disorientate and confuse the viewer much like the feeling I have from within a dream scenario.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s